Auberginespread

Auberginespread

Smulweb imageSmulweb

De perfecte spread voor brood, of om te dippen. Rooster aubergines in de oven en combineer ze met olijfolie, citroensap en knoflook tot een romige spread. Idealiter laat je de smaken urenlang in de koelkast ontwikkelen en serveer je deze koude spread op kamertemperatuur met toastjes of je favoriete brood.

25 min bereiden

borrel

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Auberginespread op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 230C. Prik de aubergines rondom in met een vork en leg ze in een bakblik eventueel met bakpapier of gietijzeren ovenschaal. Laat ze roosteren en keer ze daarbij elk kwartier. Reken op ongeveer een uur.
  2. De aubergines moeten aan de buitenkant geblakerd zijn en van binnen heel zacht. Als je een gasfornuis hebt, kun je de aubergines in de gasvlam houden en lekker laten bakken. Het geeft niks als ze zwart blakeren, daar worden ze alleen maar lekkerder van. Op de keramische plaat is het makkelijker, je legt ze erop en draait ze af en toe een slag. Zet de afzuigkap wel aan!
  3. Laat de aubergines in een papieren zak afkoelen, pel ze en hak ze grof.
  4. Doe het grof gehakte vruchtvlees van de aubergine in een kom en prak deze met een vork. Voeg hier de olijfolie, het citroensap en de knoflook aan toe. Klop dit 2-3 minuten met een vork, tot het geheel romig is. Breng op smaak met versgemalen zeezout en peper.
  5. Zet het een paar uur weg, nog beter is het een nacht in de koelkast te laten staan. Dan ontwikkelen de smaken zich goed.
  6. Serveer op kamertemperatuur met puntjes geroosterd pitabrood of je favoriete brood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Fruit Kruiden Citroen Citroensap