Spruitjescurry

Spruitjescurry

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke curry met spruitjes en zoete aardappel. De groenten worden gebakken in gemberwortel, ui en knoflook en verrijkt met in kokosmelk en bouillon gesmoorde currypoeder. Garneer met limoensap, verse koriander en granaatappelpitjes. Een toprecept waarvan je de pan wel uit wilt 'lepelen'.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water
  • 90 g Granaatappelpitjes

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Spruitjescurry op tafel.

  1. Verwarm de boter in de pan en bak hierin de gemberwortel, ui en knoflook gedurende 2 minuten aan.
  2. Voeg de spruitjes en de zoete aardappel toe en laat, al omscheppend, 4 minuten meebakken.
  3. Bestrooi de groenten met de currypoeder en bak al roerend even mee.
  4. Schenk de kokosmelk en groentenbouillon erbij, breng aan de kook en laat met het deksel op de pan op een middelhoog vuur 15 minuten stoven. Schep af en toe om.
  5. Breng de spruitjescurry met limoensap op smaak.
  6. Bestrooi vlak voor het opdienen met verse koriander en granaatappelpitjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden