Ovenschotel met shoarma en sperziebonen

Ovenschotel met shoarma en sperziebonen

Smulweb imageSmulweb

Deze ovenschotel met shoarma en sperziebonen is snel, gemakkelijk en ontzettend lekker. Dit recept is perfect voor een doordeweekse dag, of wanneer je écht geen zin hebt om lang in de keuken te staan.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Ovenschotel met shoarma en sperziebonen op tafel.

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze in stukjes. Kook ze vervolgens in ongeveer 10-12 minuten beetgaar in water met zout. Breng de uitgelekte sperziebonen op smaak met peper en nootmuskaat.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de shoarma snel bruin. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de sperziebonen en het shoarmavlees door elkaar in een ovenschaal en strooi hierover de diepgevroren rösti vermengd met geraspte kaas.
  3. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de ovenschotel met shoarma en sperziebonen ongeveer 20-25 minuten tot de rösti een mooie goudbruine kleur heeft.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Groente Vlees Sperziebonen