Linzenstoofpot met runder gehaktballetjes en wortel

Linzenstoofpot met runder gehaktballetjes en wortel

Smulweb imageSmulweb

Deze Linzenstoofpot is precies wat je nodig hebt voor een warme maaltijd tijdens de koude dagen. Carnivoren zullen dol zijn op de gehaktballetjes van rundvlees en de vegetariërs onder ons zullen de heerlijke combinatie van linzen en wortel waarderen. Een perfect gerecht om jezelf te verwarmen met de koudere maanden in aantocht.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Linzenstoofpot met runder gehaktballetjes en wortel op tafel.

  1. Verwarm de olie in een pan met zware bodem. Fruit hierin de uien op lage stand circa 5 minuten.
  2. Voeg de wortelblokjes, knoflook en currypasta toe en roerbak enkele minuten mee. Voeg de linzen en tomatenblokjes toe en roer alles goed om.
  3. Leng het aan met wat bouillon tot de linzen ruim onder staan. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan op de laagste stand een uur stoven.
  4. Week ondertussen het brood in een paar eetlepels water en knijp het uit. Vermeng het gehakt met het paneermeel, zout en peper, de specerijen en het ei.
  5. Kneed de verse gesneden koriander erdoor en rol er kleine balletjes van ter grootte van een walnoot.
  6. Leg de balletjes de laatste 20 minuten in de pan tussen de linzen tot alles gaar is. Controleer tussentijds of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg anders nog wat bouillon toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees