In kokos gegaarde zoete risotto

In kokos gegaarde zoete risotto

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke zoete risotto gemaakt met kokosmelk, kaneel, rozijnen, en geraspte schil van de citroen. Geserveerd met blauwe bessen en abrikozen-jus d'orange gelatine. Een uniek en exotisch gerecht om van te genieten!

60 min bereiden

dessert

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Sinaasappelsap

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke In kokos gegaarde zoete risotto op tafel.

  1. Breng de kokosmelk aan de kook en voeg de rijst toe. Laat op laag vermogen de rijst 10 minuten pruttelen. Voeg al roerende kaneel, rozijnen (gewassen) toe en (geraspte) schil van de citroen. Roer door en laat afgedekt op laag vermogen minimaal 30 minuten garen (af en toe roeren).
  2. Leg 1 blaadje en 6 blaadjes gelatine apart van elkaar in koud water in de week. Knijp de 2 blaadjes uit en los ze samen met 75 gram suiker en het zout op in het rijstmengsel. Breng nog 3 minuten aan de kook. Verwijder de kaneelstokjes. Giet het rijstmengsel in een vormpje (ring), laat afkoelen en plaats minimaal 20 minuten in de vriezer.
  3. Breng de jus d'orange met de abrikozenjam, 75 gram suiker en het sap van de citroen aan de kook. Knijp de 6 blaadjes gelatine uit en los ze op in het jus d'orange mengsel.
  4. Haal de risotto uit de vriezer, vul de bovenlaag van de risotto met blauwe bessen en giet het jus d'orange mengsel erop. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  5. Verwijder de ring.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst