Sinaasappel-kokoscake

Sinaasappel-kokoscake

Smulweb imageSmulweb

Exotisch genieten met deze sinaasappel-kokoscake. Smeuïg beslag met sinaasappelsap, roomboter en geraspte kokos. In de oven met sinaasappelplakken, suiker en boter. Even laten afkoelen en genieten maar!

45 min bereiden

tussendoortje

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Sinaasappel-kokoscake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175˚C. Schil 3 sinaasappels dik, tot en met het wit. Snijd elke sinaasappel in 5 plakken, verwijder het wit en eventuele pitjes.
  2. Smelt in een steelpan 25 g roomboter. Roer 50 g suiker erdoor en verdeel over de bodem van een taartvorm. Leg de plakken sinaasappel erop en laat in de oven in ca. 10 minuten zacht worden.
  3. Klop met een mixer of keukenmachine 150 g roomboter met 150 g suiker en vanillesuiker zacht. Klop de eieren één voor één erdoor. Voeg het volgende ei toe als het vorige ei helemaal is opgenomen. Klop het sinaasappelsap erdoor.
  4. Voeg in 3 delen bloem, bakpoeder en kokos aan het beslag toe en klop alles goed door.
  5. Verdeel het beslag over de sinaasappelplakken in de vorm.
  6. Bak de cake in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
  7. Laat de cake uit de oven ca. 5 minuten rusten. Keer de sinaasappel-kokoscake met een groot bord om en laat verder afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei