Spruitjes gratin met spek room en amandelen

Spruitjes gratin met spek room en amandelen

Smulweb imageSmulweb

Spruitjes gratin met spek, room, amandelen en citroen. Heerlijk romig gerecht met een knapperig broodkruimeltopping.

25 min bereiden

bijgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Spruitjes gratin met spek room en amandelen op tafel.

  1. Verwarm de oven op 200*C of Gas stand 6.1. Plaats de spruitjes in een pan met kokend gezouten water en kook ze 4 à 5 minuten, tot ze bijna maar niet helemaal gaar zijn. Laat ze goed uitlekken, iets afkoelen en snijd ze doormidden.
  2. Plaats de boter en olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spekjes en amandelen toe en bak gedurende 3 à 4 minuten, tot ze lichtbruin zijn.
  3. Voeg de spruitjes toe en bak nog eens 2 à 3 minuten, onder voortdurend roeren.
  4. Voeg de room toe en breng het mengsel aan de kook. Kook het geheel 2 à 4 minuten, totdat de room een rijke saus is geworden. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  5. Haal de pan van het vuur, voeg het citroensap toe en vet een ovenvaste schaal in.
  6. Meng de broodkruimels en de Parmezaanse kaas in een kom en bestrooi het mengsel gelijkmatig over de bovenkant van de spruitjes.
  7. Plaats de schaal in de oven en bak gedurende 18-20 minuten, tot de bovenkant goudbruin is en de room zichtbaar kookt.
  8. Haal de schaal uit de oven en laat het gerecht iets afkoelen voordat je het serveert.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Spruitjes Speklap