Tajine van kwartels met vijgen en rozijnen

Tajine van kwartels met vijgen en rozijnen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke tajine met kwartels, vijgen en rozijnen bereid in een mix van kruiden en specerijen. Perfect voor een Arabisch gerecht! Serveer het met couscous of Marokkaans brood.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 8 kwartel

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Tajine van kwartels met vijgen en rozijnen op tafel.

  1. Hak de uien fijn.
  2. Pers de tenen knoflook.
  3. Was en hak de verse koriander fijn.
  4. Verhit de zonnebloemolie samen met de roomboter in een kookpan.
  5. Braad de kwartels erin aan samen met de uien en de geperste knoflook.
  6. Voeg de specerijen, peper en zout naar smaak, de laurierblaadjes en de fijngehakte koriander toe en roer alles goed door elkaar.
  7. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes stoven.
  8. Giet er 8 dl water bij, roer door elkaar, breng weer aan de kook en zet dan het gas laag.
  9. Laat de kwartels zachtjes koken totdat ze bijna gaar zijn.
  10. Voeg er dan de honing, de vijgen en de rozijnen aan toe.
  11. Roer door elkaar en laat nog 15 minuten zachtjes verder koken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Gevogelte Fruit Vijgen