- 8 kwartel
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Tajine van kwartels met vijgen en rozijnen op tafel.
- Hak de uien fijn.
- Pers de tenen knoflook.
- Was en hak de verse koriander fijn.
- Verhit de zonnebloemolie samen met de roomboter in een kookpan.
- Braad de kwartels erin aan samen met de uien en de geperste knoflook.
- Voeg de specerijen, peper en zout naar smaak, de laurierblaadjes en de fijngehakte koriander toe en roer alles goed door elkaar.
- Laat ongeveer 15 minuten zachtjes stoven.
- Giet er 8 dl water bij, roer door elkaar, breng weer aan de kook en zet dan het gas laag.
- Laat de kwartels zachtjes koken totdat ze bijna gaar zijn.
- Voeg er dan de honing, de vijgen en de rozijnen aan toe.
- Roer door elkaar en laat nog 15 minuten zachtjes verder koken.