Lamsvlees met prei en aardappels

Lamsvlees met prei en aardappels

Smulweb imageSmulweb

Lamsvlees met prei en aardappels uit de oven! Het vlees wordt eerst dichtgeschroeid in olie en vervolgens gaat het samen met aardappels, prei, uien en knoflook in de ovenvaste pan. Worchester en bouillon geven smaak. Na 90 minuten voegt men nog room en boter toe en dan nog 30 minuten in de oven.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 el Vloeibare margarine
  • 1.5 g Worcestersaus

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Lamsvlees met prei en aardappels op tafel.

  1. Snijd de prei in ringen van ongeveer 1 cm. Hak de uien en knoflook fijn. Snijd de aardappels in dunne plakjes.
  2. Smelt de helft van de boter in een grote ovenvaste pan of ovenschaal en fruit de prei, ui en knoflook op laag vuur gedurende circa 10 minuten, totdat ze zacht zijn maar niet bruin zijn geworden.
  3. Bestrooi het vlees met meel. Verhit de olie in een andere pan op hoog vuur en bak het vlees rondom bruin (dichtschroeien).
  4. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verwarm de oven voor op 160°C.
  5. Doe de aardappels, het vlees, de bouillon en worcestersaus in de ovenvaste pan/schaal en roer goed door. Voeg eventueel nog zout en peper toe.
  6. Doe de deksel op de pan/schaal en bak het geheel gedurende ongeveer 90 minuten.
  7. Voeg de rest van de boter en de room toe en bak nog 30 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Prei