Gehaktballen met gember

Gehaktballen met gember

Smulweb imageSmulweb

Gehaktballen met een Aziatische twist! Een mix van gember, ketjap en korianderpoeder. De saus gemaakt van gembersiroop maakt de ballen smeuïg en stroperig. Serveer deze gehaktballen met rijst en gestoomde paksoi.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gehaktballen met gember op tafel.

  1. Verwarm een eetlepel olie in de koekenpan en fruit de ui met knoflook, gember en korianderpoeder op zacht vuur lichtbruin.
  2. Doe het gehakt in een kom en kneed het goed door met de gebakken ui, gember, ketjap, zout en peper, ei en paneermeel. Rol van het gehakt 8 balletjes en laat ze een half uurtje opstijven in de koelkast.
  3. Verwarm de rest van de olie en bak de gehaktballen rondom bruin. Giet de gembersiroop en een paar eetlepels water erbij en laat in circa 10 minuten de ballen stroperig bruin en gaar worden.
  4. Schep de gehaktballen met saus op een schaal en serveer. (Opmerkingen en kooktips verwijderd)
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees