Hammousse met tomatenpesto geserveerd in mooi glas

Hammousse met tomatenpesto geserveerd in mooi glas

Smulweb imageSmulweb

Verwen je gasten met deze luxe hammousse met tomatenpesto. Een verfijnde combinatie van smaken bereid in een handomdraai. Serveer in een mooi glas en geniet in stijl.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Hammousse met tomatenpesto geserveerd in mooi glas op tafel.

  1. Snijd de ham in reepjes en pel en snipper de sjalotjes.
  2. Doe de hamreepjes en sjalotsnippers in de kom van de keukenmachine. Voeg de roomkaas, slagroom, paprikapoeder en zout en peper toe en klop tot een luchtige mousse.
  3. Schep het mengsel in een kom en bewaar het in de koelkast.
  4. Laat de gedroogde tomaten uitlekken. Bewaar een eetlepel olie om de pesto smeuïg te maken. Doe de tomaatjes in de keukenmachine.
  5. Pel de knoflookteen en doe deze bij de tomaatjes. Voeg de pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en de achtergehouden olie toe en pureer het mengsel tot pesto.
  6. Schep de pesto in een schaaltje, dek af met vershoudfolie en zet 1 uur in de koelkast.
  7. Leg een ronde, hoge uitsteekring op een bord. Vul de ring met een laagje hammousse en een laagje pesto en eindig met pesto. Verwijder de uitsteekring voorzichtig.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kaas Zuivel Kruiden Sauzen