Gevulde courgettes

Gevulde courgettes

Smulweb imageSmulweb

Een vegetarisch gerecht van gevulde courgettes boordevol groenten zoals champignons, rozijnen en wortel. Het kruidige mengsel met kerriepoeder zorgt voor een smaakvolle twist. Serveer met een frisse salade.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gevulde courgettes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC.
  2. Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Schep het grootste gedeelte van het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Hak het vruchtvlees in kleine stukjes.
  3. Roer in een kom vruchtvlees, wortel, lente-uitjes, rozijnen, champignons, kerriepoeder, peterselie, ei en zout door elkaar.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt snel korrelig en gaar. Roer het gehakt door de courgettevulling.
  5. Vul de courgettes met dit mengsel en leg de vier helften tegen elkaar aan in een met olie ingesmeerde vuurvaste schaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  6. Bak de courgettes ca. 20 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Krieltjes