Sticky toffee pudding (uk)

Sticky toffee pudding (uk)

Smulweb imageSmulweb

Trek in een echte Engelse klassieker? Met deze sticky toffee pudding zit je goed! Heerlijke cake met zachte dadels overgoten in een romige toffeesaus.

45 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 175 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Sticky toffee pudding (uk) op tafel.

  1. Beboter de vormpjes en bestuif met wat bloem.
  2. Doe de gehakte dadels in een kom, schenk er kokend water bij tot deze onder staan, laat dit 20 min staan zodat de dadels het vocht op kunnen nemen en zacht worden. Zodra dit het geval is kan het vanille-extract toegevoegd worden.
  3. Zeef de bloem en het bakpoeder in de ovenschaal.
  4. Meng de boter en de suiker in een tweede kom tot een licht en crèmig mengsel. Er kunnen wat suikerresten overblijven, maar dat is geen probleem. Deze zullen smelten tijdens het koken.
  5. Voeg beetje bij beetje de geklopte eieren toe aan het mengsel. Meng heel goed gedurende het toevoegen. Voeg nu de black treacle toe en klop goed.
  6. Voeg nu 1/3 van de bloem toe met een metalen lepel en doe er vervolgens 1/3 van de melk bij. Herhaal tot alle melk en bloem gebruikt is.
  7. Voeg nu de dadels (incl. eventueel overgebleven vocht) toe en meng zorgvuldig. Het puddingmengsel is nu een dik beslag.
  8. Verdeel het mengsel over de 6 schaaltjes, zet deze op bakpapier en bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven (als één schaal gebruikt is, dient dit 45-50 minuten te zijn). De cake is nu gerezen en voelt stevig aan. Laat nog even staan. Zodra deze klaar zijn, mogen ze uit de oven om 10 minuten af te koelen alvorens ze om te keren op een bordje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts