Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Kool met gehaktballetjes uit de romertopf op tafel.
- Zet de Römertopf een kwartier in koud water.
- Kruid het gehakt naar eigen smaak, kneed de kokos erdoor en maak walnootgrote balletjes.
- Schil de aardappels, snijd er kleine blokjes van en kook ze 5 minuten. Laat in een zeef uitlekken en afkoelen.
- Laat de ananasstukjes uitlekken (bewaar het sap).
- Doe de kool, ui, spekjes, paprika, ananas en aardappel in de Römertopf en maal er enkele slagen peper en zout overheen. Werk het geheel met de handen door elkaar. Voeg enkele eetlepels ananassap toe. Werk daarna voorzichtig de gehaktballetjes erdoorheen.
- Voeg tot slot een paar stukjes roomboter toe (optioneel).
- Zet de Römertopf in een koude oven en laat het gerecht bij 200 graden (hete lucht 180 graden) in een uur gaar worden.