Kool met gehaktballetjes uit de romertopf

Kool met gehaktballetjes uit de romertopf

Smulweb imageSmulweb

Kool met gehaktballetjes uit de romertopf! Voeg ananas, aardappelen, paprika en ui toe. Voeg vervolgens zelfgemaakte gehaktballetjes toe in de Römertopf. Zet vervolgens de topf samen met het gerecht in een koude oven en laat de Römertopf bij 200 graden (hete lucht 180 graden) in een uur gaar worden. Serveer het gerecht met je favoriete bijgerechten.

60 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kool met gehaktballetjes uit de romertopf op tafel.

  1. Zet de Römertopf een kwartier in koud water.
  2. Kruid het gehakt naar eigen smaak, kneed de kokos erdoor en maak walnootgrote balletjes.
  3. Schil de aardappels, snijd er kleine blokjes van en kook ze 5 minuten. Laat in een zeef uitlekken en afkoelen.
  4. Laat de ananasstukjes uitlekken (bewaar het sap).
  5. Doe de kool, ui, spekjes, paprika, ananas en aardappel in de Römertopf en maal er enkele slagen peper en zout overheen. Werk het geheel met de handen door elkaar. Voeg enkele eetlepels ananassap toe. Werk daarna voorzichtig de gehaktballetjes erdoorheen.
  6. Voeg tot slot een paar stukjes roomboter toe (optioneel).
  7. Zet de Römertopf in een koude oven en laat het gerecht bij 200 graden (hete lucht 180 graden) in een uur gaar worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees