Pittige kipkerrie met notenrijst en cashewnoten

Pittige kipkerrie met notenrijst en cashewnoten

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige kipkerrie met notenrijst en cashewnoten is heerlijk! Sappig gekruide kipfiletblokjes met de pit van sambal Oelek en de zachte romigheid van kokosmelk. Heerlijke groenten als paprika en verse ananas gecombineerd met basmatirijst zorgen voor een explosie van smaken. Geroosterde cashewnoten geven de perfecte crunch. Genieten!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 227 g Ananasstukjes op sap

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pittige kipkerrie met notenrijst en cashewnoten op tafel.

  1. Snij de kip in blokjes en bestrooi ze met peper, zout en kerriepoeder. Laat het 15 minuten intrekken.
  2. Meng in een schaaltje 2 tl. Sambal Oelek, 2 el olijfolie en de uitgeperste knoflook. Roer het goed door en voeg de kip toe. Roer opnieuw goed door en laat het nog 10 minuten staan.
  3. Haal intussen de zaadlijst en de zaadjes uit de paprika en snij het in kleine blokjes. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd ze in plakjes. Pel de uien en snipper ze. Pel de knoflook en snijd het fijn. Snijd de ananas in kleine stukjes en bewaar het sap. Kook de rijst.
  4. Verhit de rest van de olie in de pan en bak de kip op een hoge hittebron met de eventuele marinade gedurende 5 minuten. Verlaag de temperatuur naar matig en bak de ui, paprika en champignons kort aan. Voeg dan de ananas met sap toe.
  5. Voeg de kerriesaus toe en laat het geheel sudderen tot het gaar is en roer af en toe. Houd indien mogelijk de deksel op de pan. Roer ten slotte de cashewnoten erdoor. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte