Pittige pompoensoep

Pittige pompoensoep

Smulweb imageSmulweb

Combineer de herfst en een pittige smaak in deze pompoensoep. Winterpeen, ui, knoflook en komijn gaan in een pan met de pompoen. Na 30 minuten pureren en op smaak brengen met zout, peper en Tabascosaus. Heerlijk als voorgerecht of lunchgerecht.

25 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pittige pompoensoep op tafel.

  1. Snijd de pompoen in 8 stukken. Verwijder de zaadjes en draadjes. Schil met een dunschiller de schil van de pompoen. Hak de pompoen in grove stukken. Schil de winterpeen en hak deze in grove stukken. Snipper de twee uien.
  2. Verhit de olijfolie in een redelijk grote pan. Voeg de pompoen, winterpeen en ui toe als de olie heet is. Kook de groenten zo'n 5-6 minuten en roer goed door.
  3. Hak de knoflook fijn en voeg deze samen met de komijnzaad en laurierblaadjes toe aan de pan met groenten. Voeg de 1 liter water en de groentebouillontablet toe. Laat dit alles 30 minuten koken.
  4. Pureer de groenten met een staafmixer. Voeg naar smaak zout, peper en Tabascosaus toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep