Rustieke ragu van konijn - slowfood op zijn best

Rustieke ragu van konijn - slowfood op zijn best

Smulweb imageSmulweb

Rustieke ragu van konijn - slowfood op zijn best. Konijn in grote stukken bakken, stoofpan het werk laten doen, pluk en pulk het vlees van de botten, laat de saus indikken tot een lichtgebonden soep. Voor wat pit voeg je een rood pepertje toe. Gelijk serveren op een bedje van pasta.

120 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 g Konijndijfilet
  • 10 Salieblad
  • 15 g Tijm vers
  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Rustieke ragu van konijn - slowfood op zijn best op tafel.

  1. Maak het konijn schoon
  2. verwijder de organen (niertjes, levertjes, etc.). Gooi deze weg en hak het konijn in grote stukken. Spoel de stukken konijn schoon onder de kraan, leg ze te drogen op een handdoek of keukenpapier en dep ze droog.
  3. Verhit wat olie in de stoofpan en braad 2-3 stukken konijn aan tot ze bruin zijn. Bewaar de stukken op een bord en bak kort daarna de wortel en ui. Voeg bleekselderij, knoflook en rood pepertje toe. Roer goed om. Voeg gepelde tomaten, wijn en water toe en breng zachtjes aan de kook. Let op dat de alcohol verdampt is voor je verdergaat.
  4. Voeg stukken konijn en kruiden (salie, tijm en laurierblad) toe en laat op een zacht vuurtje pruttelen. Haal de gare stukken uit de pan, laat ze even afkoelen en pluk en pulk het vlees van de botten. Verwijder alle botjes.
  5. Laat het stoofnat inkoken op een gemiddeld vuur - zonder deksel - tot het de dikte heeft van een licht gebonden soep. Dit kan 25-40 minuten duren. Verwijder het bosje tijm en laurierblaadjes en voeg de stukjes konijn toe. Verwarm het geheel nog een paar minuten en voeg naar smaak zout en peper toe.
  6. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de gare pasta af en dien deze zo snel mogelijk op.
  7. Verwarm de ragù in de braadpan. Voeg de warme, gare pasta toe en roer alles goed door. Schep pasta met ragù in diepe borden. Garneer indien gewenst met wat salie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen