Chinese rijst dumpling pakjes bij drakenboot festival

Chinese rijst dumpling pakjes bij drakenboot festival

Smulweb imageSmulweb

Bij het drakenboot festival horen deze Chinese rijst dumpling pakjes gevuld met garnalen, varkensvlees, paddenstoelen en radijsjes. De rijst is gekookt in een mengsel van sojasaus en kippenbouillon en gewikkeld in bamboebladeren. Serveer als voorgerecht

120 min bereiden

tussendoortje

40 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Rode peper
  • 200 g Gedroogde garnalen
  • 80 bamboe bladeren

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Chinese rijst dumpling pakjes bij drakenboot festival op tafel.

  1. Was de rijst en week deze 2 uur in water. Kook de rijst gaar en laat deze uitdampen en afkoelen. Gebruik hiervoor 2 potten om het beter hanteerbaar te maken aangezien het kleefrijst is en niet korrelig hoeft te zijn.
  2. Verhit olie in een bakpan en bak rode peper gedurende 1 minuut totdat de olie de geur van rode peper heeft overgenomen. Haal de peper uit de pan.
  3. Bak de uien tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de radijs en garnalen toe en bak deze tot de radijs zacht is. Haal het mengsel uit de pan en leg het apart.
  5. Bak het varkensvlees in de pan totdat de rode kleur weg is. Voeg de sojasaus toe en roerbak het geheel tot het gaar is. Voeg de paddenstoelen toe aan het vlees en bak deze totdat ze volgezogen zijn met de olie en het vleesvocht. Voeg indien nodig wat kippenbouillon toe.
  6. Voeg wat ve-tsin toe aan het mengsel.
  7. Leg 2 bamboebladeren overlappend in lengte op elkaar. Vouw vanuit het midden een kegelvorm tot er een holle ruimte ontstaat. Vul deze ruimte voor een kwart met kleefrijst, maak een kuiltje in het midden en leg daarop het uien- en radijsmengsel. Leg vervolgens het varkensvlees erop en tot slot 1 grote of 2 kleine paddenstoelen. Bedek het geheel met kleefrijst tot zo'n 3-4 cm van bovenaf. Vouw nu de bovenkant van de bladeren over de vulling totdat er een piramidevorm ontstaat en buig de uiteinden om tot een pakje. Bind de bladeren vast met touw en laat een stukje touw van zo'n 20 cm aan de ene kant van de knoop over, zodat alle pakjes samen gebonden kunnen worden voor het koken of stomen. Dit zorgt er ook voor dat de bladeren strak om de vulling zitten.
  8. Kook of stoom de dumplings gaar gedurende 1-2 uur. Controleer na een uur of ze gaar zijn door er 1 open te maken. Hang de dumplings op om wat af te koelen en knip de touwtjes los om ze op borden te serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst