Speculaasparfait met gebakken appeltjes

Speculaasparfait met gebakken appeltjes

Smulweb imageSmulweb

Speculaasparfait, gevuld met stukjes verkruimelde speculaasjes en slagroom, geserveerd met gebakken appeltjes bestrooid met poedersuiker en kaneel. Laat de parfait minimaal 4 uur in de vriezer staan en haal deze 10-15 minuten voor het opdienen uit de vriezer.

15 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Speculaasparfait met gebakken appeltjes op tafel.

  1. Verkruimel de speculaasjes.
  2. Klopt eieren met suiker, kaneel en Di Saronno Amaretto in een schaal boven een pan met kokend water tot een dik schuimig mengsel.
  3. Laat al roerende afkoelen in een bak met koud water.
  4. Spatel verkruimelde speculaasjes en slagroom voorzichtig door het eiermengsel (niet roeren!).
  5. Vul een kleine tulbandvorm, puddingvorm of een aantal kleine vormpjes met de parfait. Zet voor minimaal 4 uur (liefst een nacht) in de vriezer.
  6. Haal de parfait plm. 10-15 minuten voor het opdienen uit de vriezer en dip eventueel de vorm even in warm water zodat de parfait los komt.
  7. Vlak voor het opdienen schil de appels en verwijder het klokhuis en snijd ze in schijfjes.
  8. Verhit boter in een koekenpan. Bak de appels rondom zachtjes bruin en bestrooi met (poeder)suiker en kaneel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Desserts Koekjes Speculaas