Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Speculaasparfait met gebakken appeltjes op tafel.
- Verkruimel de speculaasjes.
- Klopt eieren met suiker, kaneel en Di Saronno Amaretto in een schaal boven een pan met kokend water tot een dik schuimig mengsel.
- Laat al roerende afkoelen in een bak met koud water.
- Spatel verkruimelde speculaasjes en slagroom voorzichtig door het eiermengsel (niet roeren!).
- Vul een kleine tulbandvorm, puddingvorm of een aantal kleine vormpjes met de parfait. Zet voor minimaal 4 uur (liefst een nacht) in de vriezer.
- Haal de parfait plm. 10-15 minuten voor het opdienen uit de vriezer en dip eventueel de vorm even in warm water zodat de parfait los komt.
- Vlak voor het opdienen schil de appels en verwijder het klokhuis en snijd ze in schijfjes.
- Verhit boter in een koekenpan. Bak de appels rondom zachtjes bruin en bestrooi met (poeder)suiker en kaneel.