Hachee met koolraap en kaas

Hachee met koolraap en kaas

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk hartig gerecht: Hachee met koolraap en kaas. Zo mals dat het vlees van het bot valt, en zo rijk van smaak dankzij de kruidnagel, laurier en rode wijnazijn. Met kaas gegratineerd onder de grill. Dat is smullen!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 700 g Koolraap

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Hachee met koolraap en kaas op tafel.

  1. Snijd 750 g hacheevlees in blokjes en bestrooi met zout en peper.
  2. Verhit 30 g boter en bak het vlees op hoog vuur aan.
  3. Pel en snipper 3 uien en 2 teentjes knoflook. Voeg de ui, knoflook, 2 blaadjes laurier, 3 kruidnagels, 1/2 blokje rundvleesbouillon en 3 eetlepels rode wijnazijn toe aan het vlees en laat dit even meebakken.
  4. Schenk 750 ml kokend water in de pan en laat het vlees op laag vuur ca. 2 1/2 uur stoven.
  5. Schil 700 g koolraap, was en snijd de koolraap in blokjes. Voeg de laatste 20 minuten de koolraap toe aan de hachee.
  6. Was en hak 1 bosje peterselie. Verwarm de oven voor op grillstand.
  7. Schep de hachee in een ovenschaal, roer de peterselie erdoor en bestrooi met 150 g geraspte belegen kaas.
  8. Laat de kaas onder de grill gratineren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Groente Kaas Kool Koolraap