- 700 g Koolraap
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Hachee met koolraap en kaas op tafel.
- Snijd 750 g hacheevlees in blokjes en bestrooi met zout en peper.
- Verhit 30 g boter en bak het vlees op hoog vuur aan.
- Pel en snipper 3 uien en 2 teentjes knoflook. Voeg de ui, knoflook, 2 blaadjes laurier, 3 kruidnagels, 1/2 blokje rundvleesbouillon en 3 eetlepels rode wijnazijn toe aan het vlees en laat dit even meebakken.
- Schenk 750 ml kokend water in de pan en laat het vlees op laag vuur ca. 2 1/2 uur stoven.
- Schil 700 g koolraap, was en snijd de koolraap in blokjes. Voeg de laatste 20 minuten de koolraap toe aan de hachee.
- Was en hak 1 bosje peterselie. Verwarm de oven voor op grillstand.
- Schep de hachee in een ovenschaal, roer de peterselie erdoor en bestrooi met 150 g geraspte belegen kaas.
- Laat de kaas onder de grill gratineren.