Chinese kool taart

Chinese kool taart

Smulweb imageSmulweb

Proef de Oosterse keuken met deze Chinese kooltaart. Heerlijk bladerdeeg, ham, pecannoten en Chinese kool gemixed en afgetopt met een deksel van bladerdeeg. Midden in de oven, 45 minuten afbakken.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Chinese kool taart op tafel.

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  2. Vet de vorm in en beleg deze met 6 plakjes deeg. Laat het deeg ruim over de rand hangen en houd 4 plakjes deeg apart voor de deksel.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht oven 160°C). Was de kool, snijd de stelen in stukken en hak het blad grof.
  4. Roerbak de kool op een hoog vuur ca. 3 minuten.
  5. Kneus de pecannoten en strooi deze over de deeg bodem. Meng de kaas en de ham door de kool en vul hiermee de vorm.
  6. Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schenk het eimengsel over de vulling.
  7. Plak de rest van het deeg aan elkaar met een beetje water. Maak hiervan een deksel en plak de rand dicht. Laat de kooltaart midden in de oven in ca. 45 minuten gaar worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Chinese kool