Kerst pannacotta met witte chocolade en vers fruit

Kerst pannacotta met witte chocolade en vers fruit

Smulweb imageSmulweb

Maak deze kerst extra speciaal met pannacotta van witte chocolade en vers fruit. Serveer het dessert in mooie glazen, waarin de laagjes met de kleurrijke bessen en kiwi goed te zien zijn. De perfecte afsluiting van een heerlijk kerstdiner.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 200 g Rode Bessen

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kerst pannacotta met witte chocolade en vers fruit op tafel.

  1. Laat de gelatine weken in koud water.
  2. Doe crème fraîche, suiker en de in stukjes gehakte chocolade in een pan met dikke bodem en laat al roerende, op matig vuur, rustig aan de kook komen.
  3. Roer er, van het vuur af, de goed uitgeknepen gelatine door. Blijf 5 minuten roeren en laat daarna afkoelen tot het een beetje dik begint te worden, wel af en toe even roeren.
  4. Was en droog intussen de bessen, schil de kiwi's en snijd ze in dunne, halve plakjes.
  5. Schep wat bessen in de glazen, schep hierop een laagje chocoladecrème, vervolgens de kiwi, zodat er wat stukjes rechtop tegen de zijkant van het glas staan.
  6. Eindig met de rest van de crème.
  7. Garneer met wat rode bessen bovenop en een takje bessen over de rand van het glas.
  8. Zet de glazen voor minstens 4 uur in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Chocolade Chocolade maken