Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gebakken steak tartaar op tafel.
- Plet met je mes het knoflookteentje, pel het velletje eraf en snijd de knoflookteen in fijne stukjes.
- Snijd de ui doormidden en pel de schil eraf, daarna fijnsnipperen. Snijd de augurken in plakken, daarna in repen en tot slot in kleine blokjes. Doe ze samen met de komijnzaad, kappertjes en de geplukte kervel in een grote kom met de rundertartaar en kneed alles door elkaar. Maak er 4 gelijke tartaartjes van.
- Snijd het boerenbrood in plakken van ongeveer 2 cm dik. Rooster de plakken in een droge pan aan beide kanten krokant.
- Kook de eieren zacht in ongeveer 3 minuten en schrik de eieren in koud water. Bak de tartaartjes kort aan één kant in een drupje olijfolie tot ze krokant zijn.
- Beleg het boerenbrood met een blaadje sla, de tartaar, een half gekookt eitje en eventueel nog wat extra gesneden garnituur.
- Breng tot slot op smaak met veel grove peper en een snufje zout uit de molen.