Creme brulee

Creme brulee

Smulweb imageSmulweb

Waant u zich in een Franse patisserie met deze zelfgemaakte creme brulee. De romige vanillesmaak en de knapperige suikerlaag maken dit nagerecht onweerstaanbaar.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Creme brulee op tafel.

  1. Zorg dat de eidooiers op kamertemperatuur zijn.
  2. Meng in een kom de eidooiers met de suiker en de bloem.
  3. Breng de melk en de slagroom aan de kook, samen met het kaneelstokje en de zaadjes van het vanillestokje. Laat dit een minuut of 10 trekken en haal dan het mengsel van het vuur en verwijder dan het kaneelstokje. Voor de vervolgstappen mag de melk niet meer koken.
  4. Neem een eetlepel van de hete melk en voeg deze toe aan de eierdooiers. Roer goed door met een vork of garde. Pas als de melk is opgenomen, voeg je een volgende lepel toe. Ga zo door tot de temperatuur van het mengsel in de kom ongeveer dezelfde temperatuur heeft als de melk nog in de pan. Voeg dan het eiermengsel terug aan de pan met melk en voeg eventueel de citroenrasp toe.
  5. Zet de pan weer op het vuur (niet te hoog) en blijf roeren tot de vloeistof gebonden is. Blijf roeren over de bodem en langs de randen, om te voorkomen dat het stolt. Als de vloeistof de consistentie heeft van dikke vla, dan ben je klaar.
  6. Giet het mengsel over in serveervormen en plaats deze onafgedekt in de koelkast om af te koelen.
  7. Bedek de schaaltjes met een laag suiker en zorg ervoor dat alles goed bedekt is, anders verbrandt de crème.
  8. Neem de brander en werk de suikerlaag af. Pas op dat je het niet te lang doet, anders verbrandt de suiker.
  9. Serveer meteen, zodat de suikerlaag lekker knapperig is en de crème zelf mooi zacht, voor een mooi contrast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts