Appelbeignets met spijs

Appelbeignets met spijs

Smulweb imageSmulweb

Appelbeignets met spijs gevuld en knapperig gefrituurd in een jasje van bladerdeeg, kaneel en suiker. Een heerlijk herfstig dessert of traktatie bij de koffie.

60 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Appelbeignets met spijs op tafel.

  1. Ontdooi het bladerdeeg.
  2. Verwijder het klokhuis van de appel, schil de appel en snijd deze in ronde plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  3. Meng de vanillesuiker met kaneel en haal de appelschijven door dit mengsel. Vul het gat van de appel met spijs en strooi er nog wat kaneel overheen. Leg een plakje bladerdeeg op de appel en druk goed aan. Gebruik bijvoorbeeld een steekvorm om het deeg een mooie vorm te geven. Leg de deegpakketjes ongeveer 1 uur in de vriezer.
  4. Verwarm de zonnebloemolie tot 190 graden. Frituur de deegpakketjes één voor één tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en wentel ze vervolgens door de kristalsuiker met kaneel.
  5. EET SMAKELIJK!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Gebak Appelbeignet