Knoflookgarnalen met pitabrood

Knoflookgarnalen met pitabrood

Smulweb imageSmulweb

Serveer deze knoflookgarnalen met pitabrood en een frisse groene salade. Bak eerst de citroenmarinade-garnalen, bak daarna de spekjes en tenslotte de ui in dezelfde pan. Een heerlijk en simpel gerecht wat je binnen een half uur op tafel kan hebben.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Magere spekreepjes kalkoen
  • 4 Pitabroodjes

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Knoflookgarnalen met pitabrood op tafel.

  1. Snijd de ui heel fijn. Pel de teentjes knoflook en pers deze met behulp van een knoflookpers of snijd ze heel fijn. Pluk en was de sla en houd een paar grotere slablaadjes apart.
  2. Besprenkel de pitabroodjes met water en bak ze gedurende 5 minuten in de oven.
  3. Verhit een beetje olie in een koekenpan. Doe de knoflook in de pan. Voeg zodra de knoflook begint te geuren de spekreepjes toe en bak dit even goed door.
  4. Fruit dan ook de ui even mee. Doe hierna de garnalen erbij en bak alles nog heel even door.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden