Gebonden tomatensoep

Gebonden tomatensoep

Smulweb imageSmulweb

Een hartige, gebonden tomatensoep met een vleugje basilicum. Simpel te maken en verfrissend lekker. Doe je tegoed aan deze smaakvolle soep en maak het compleet met een paar blaadjes verse basilicum en zuivel naar smaak.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gebonden tomatensoep op tafel.

  1. Verhit de olie in een grote pan en smoor ui en knoflook gedurende 4 minuten.
  2. Voeg de tomaten en bouillon toe en breng aan de kook.
  3. Zet het vuur laag en doe het deksel op de pan. Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  4. Doe de soep in een foodprocessor of blender en voeg het basilicum toe. Pureer alles glad.
  5. Giet de soep terug in de pan. Roer er twee derde van de room door en verwarm de soep zonder te laten koken.
  6. Roer de suiker, zout en peper naar smaak door de soep.
  7. Schep de soep in diepe borden of kommen.
  8. Sprenkel de overgebleven slagroom eroverheen en garneer met enkele blaadjes basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Tomatensoep