Appel-witlofsalade met gebakken zalm

Appel-witlofsalade met gebakken zalm

Smulweb imageSmulweb

Een salade die je doet watertanden. Knapperige witlof, frisse appel en zachte zalm. Proef de smaken van notenolie en sherryazijn en laat je verrassen door de pittige piment d'espelette.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Appel-witlofsalade met gebakken zalm op tafel.

  1. Laat de zalmplakjes een half uurtje marineren in sojasaus.
  2. Snijd intussen de witlofblaadjes en de appel in julienne.
  3. Meng de notenolie en de sherryazijn.
  4. Verhit een koekenpan en bak de zalmplakjes rosé in arachideolie. Kruid met grof zout en peper.
  5. Maak de julienne van appel en witlof aan met de dressing.
  6. Schik de zalm op koude borden. Garneer met de appel-witlofsalade, enkele peterselietakjes (eventueel op voorhand kort gebakken in olijfolie), tuinkers en strooi er spaarzaam piment d'espelette over.
eet smakelijk