Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Romeinse tomatenstoofpot met kip op tafel.
- Pel de uien en snijd ze in ringen. Hak de gepelde teentjes knoflook fijn. Verwijder de harde nerven van de bleekselderij en verdeel de stengels in kleine stukjes. Was de courgettes en snijd ze in plakjes. Kruis de vleestomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, ontvel ze en verdeel ze in partjes.
- Bestrooi de kip met de Italiaanse keukenkruiden. Verhit de olijfolie in een braadpan. Braad de kippenpoten in 5 minuten rondom bruin. Neem ze uit de pan en bak in het braadvet de uien, knoflook en de bleekselderij 5 minuten.
- Voeg peper en zout toe. Schep de courgetteplakjes en de tomaten erdoor en bak deze 5 minuten mee. Leg de kippenpoten erbij en giet de wijn erover.
- Stoof met het deksel op de pan zachtjes 30 minuten.