Hamlappen met winterwortel en specerijen

Hamlappen met winterwortel en specerijen

Smulweb imageSmulweb

Deze hamlappen gestoofd met winterwortel en specerijen zijn perfect om te bereiden in een römertopf. Het vlees is zacht en smaakvol met gember, kaneel, ui en bouillon. Heerlijk bij aardappelpuree, rijst of een stokbroodje.

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Hamlappen met winterwortel en specerijen op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 250ºC. Als je een römertopf gebruikt, zet de schaal dan minstens 10 minuten onder water. Verwarm de oven niet voor als je een römertopf gebruikt.
  2. Wrijf de hamlappen in met zout, peper en citroensap. Leg het vlees in de römertopf en leg de uiringen en wortelplakjes erop. Leg de gember en kaneel ertussen en giet de olie erover.
  3. Giet als laatste de bouillon erbij en leg het deksel op de römertopf.
  4. Zet de römertopf in de oven en laat het vlees in circa 1,5 uur garen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden