Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittige toscaanse soep op tafel.
- Als de worst rauw is, plaats deze dan in de koekenpan en zet op matig hoog vuur. Bak de worst tot een interne temperatuur van 140 graden, ongeveer 10 minuten, draai deze minstens een keer. Haal de worst uit de pan en snijd deze in stukken.
- Verhit de olijfolie op medium vuur. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien doorschijnend zijn, ongeveer 8 minuten.
- Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak tot ze beginnen te verzachten, ongeveer 10 minuten.
- Voeg de tomatenpuree, oregano en zwarte peper toe en bak dit 2 minuten mee.
- Voeg de kippenbouillon, wijn (indien gebruikt) en water toe. Breng aan de kook en voeg de groenten en zout toe. Laat sudderen tot de groenten net gaar zijn, 10-15 minuten (afhankelijk van de groenten).
- Voeg de worst, bonen en nog wat zout toe. Laat alles nog 5 minuten zachtjes koken.