Boterkoek

Boterkoek

Smulweb imageSmulweb

Een echte Hollandse klassieker: boterkoek! Makkelijk te maken, en niets smaakt beter dan zelfgemaakt. Ook lekker bij de koffie of thee in kleine blokjes gesneden.

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Boterkoek op tafel.

  1. Klop het ei los.
  2. Meng de bloem, de suiker en het zout in een schaal goed door elkaar.
  3. Roer de helft van het geklopte ei door het mengsel.
  4. Voeg de zachte boter toe en kneed die goed door het mengsel heen, totdat er een soepele, egale deegbal ontstaat.
  5. Vet een ronde bakvorm van ca. 20 cm in met olie en doe het deeg hierin.
  6. Druk het plat en zorg ervoor dat het overal even dik is.
  7. Bestrijk het deeg met het overgebleven ei.
  8. Bak de boterkoek in een voorverwarmde oven van 170 ˚C in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.
  9. Snijd de boterkoek in de gewenste stukken. Laat hem afkoelen en haal hem dan uit de bakvorm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Boterkoek