Heerlijke romige sinaasappelijs

Heerlijke romige sinaasappelijs

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf heerlijk romig sinaasappelijs! Klop de dooiers met suiker luchtig, rasp sinaasappelschil en meng met eimousse, opgeklopte slagroom, sinaasappellikeur. Even laten bevriezen in een afsluitbare doos en smullen maar!

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 ml Grand marnier

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Heerlijke romige sinaasappelijs op tafel.

  1. Scheid de eierdooiers van het eiwit. Klop de dooiers samen met de suiker tot een schuimig geheel in een kom.
  2. Zet de kom in een (gootsteen)bak met heet water tijdens het kloppen. Blijf kloppen totdat het geheel lauwwarm is, maar niet te heet.
  3. Schrob de buitenkant van de sinaasappel goed schoon en rasp de schil met een fijne rasp. Roer de geraspte schil door het eimengsel.
  4. Klop de slagroom zo stijf mogelijk op. Spatel de eimousse voorzichtig door de slagroom.
  5. Meng de sinaasappellikeur door het geheel en schep het in een afsluitbare diepvriesdoos.
  6. Laat het geheel bevriezen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Zuivel Sinaasappel