- 500 g Boerenkool
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Mediterrane boerenkoolstamppot op tafel.
- Snijd de geschilde aardappelen in stukken.
- Snipper de ui en de knoflook.
- Was de boerenkool.
- Snijd de salami in dobbelsteentjes.
- Snijd het mozzarellakaasje in plakken.
- Snijd de olijven in vieren.
- Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
- Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 minuten. Voeg de boerenkool toe en bak die al omscheppend 5 minuten mee.
- Schenk ± 11/2 dl heet water in de pan en voeg naar smaak zout toe. Kook de boerenkool op laag vuur in ± 20 minuten gaar.
- Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk en de boerenkool fijn. Schep de salami erdoor en doe de stamppot over in een ovenschaal.
- Verdeel er de plakjes mozzarella, de olijven en de pijnboompitten over en laat de kaas onder de hete grill in ± 5 minuten smelten en de pijnboompitten lichtbruin kleuren.