Mediterrane boerenkoolstamppot

Mediterrane boerenkoolstamppot

Smulweb imageSmulweb

Deze Mediterrane boerenkoolstamppot met salami, mozzarella en olijven is een smaakvolle variant op de traditionele stamppot. Het geheim zit hem in de combinatie van de zachte mozzarella en de pittige salami, afgemaakt met knapperige pijnboompitten.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Boerenkool

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Mediterrane boerenkoolstamppot op tafel.

  1. Snijd de geschilde aardappelen in stukken.
  2. Snipper de ui en de knoflook.
  3. Was de boerenkool.
  4. Snijd de salami in dobbelsteentjes.
  5. Snijd het mozzarellakaasje in plakken.
  6. Snijd de olijven in vieren.
  7. Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
  8. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 minuten. Voeg de boerenkool toe en bak die al omscheppend 5 minuten mee.
  9. Schenk ± 11/2 dl heet water in de pan en voeg naar smaak zout toe. Kook de boerenkool op laag vuur in ± 20 minuten gaar.
  10. Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk en de boerenkool fijn. Schep de salami erdoor en doe de stamppot over in een ovenschaal.
  11. Verdeel er de plakjes mozzarella, de olijven en de pijnboompitten over en laat de kaas onder de hete grill in ± 5 minuten smelten en de pijnboompitten lichtbruin kleuren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot