- 150 ml Koffie
- 100 ml Kahlúa koffielikeur
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Tiramisu op tafel.
- Zorg ervoor dat de koffie koud is.
- Klop in een kom de poedersuiker door de eierdooiers totdat er een luchtig geelwit mengsel ontstaat. Klop er vervolgens de mascarpone doorheen tot er een mooi vloeibaar mengsel ontstaat.
- Rasp de chocolade.
- Klop het eiwit stijf totdat er een glanzende en stevige massa ontstaat.
- Meng de kahlua door de koffie.
- "Vouw" het eiwit voorzichtig door het eigeel-poedersuiker-mascarponemengsel tot er een homogene crème ontstaat die nog wel luchtig is.
- Snijd de Italiaanse langevingers op maat en maak in ieder kopje 2 lagen met langevingers en 2 lagen met crème: * Bedek de bodem van een theekopje met langevingers. * Giet er een beetje van het koffiemengsel op en wacht tot het is opgenomen door de langevingers. Herhaal dit totdat de langevingers helemaal week zijn (zorg ervoor dat er geen laagje koffie tussen de langevingers blijft staan). * Strooi een laagje geraspte chocolade op de langevingers. * Schep een laagje crème op totdat het kopje ongeveer halfvol zit. * Leg hier weer op maat gesneden langevingers op en drenk ze in koffie. * Strooi hierop weer wat chocoladeschaafsel. * Schep er weer wat crème op totdat het iets boven het kopje uitsteekt. * Strooi als laatste weer chocolade op het kopje.
- Zet de tiramisu nu in de koelkast voor minimaal 4 uur (langer mag).