Tomatenchutney

Tomatenchutney

Smulweb imageSmulweb

Deze smaakvolle tomatenchuntey met appel, rozijnen en specerijen is perfect voor bij de borrelplank of om te combineren met verschillendegerechten.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Tomatenchutney op tafel.

  1. Schil de appels, snijd ze in 4 stukken en snijd ze vervolgens klein.
  2. Schil de uien, knoflook en gember en snijd alles ook klein.
  3. Kook alles gedurende 10 minuten met de azijn.
  4. Verwijder ondertussen de kroontjes van de tomaten, leg ze 10-20 seconden in kokend water en verwijder het hete velletje.
  5. Snijd de tomaten in grote stukken en voeg ze samen met de suiker, rozijnen en zout toe aan de appels.
  6. Kook alles op een laag vuur gedurende 40-50 minuten terwijl u regelmatig roert, tot de chutney dik vloeibaar is geworden.
  7. Vul de gesteriliseerde glazen potten met schroefdraad tot aan de rand met het hete mengsel en sluit ze onmiddellijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen