Atjar ketimoen

Atjar ketimoen

Smulweb imageSmulweb

Deze knapperige atjar ketimoen is de ideale bijgerecht voor rijsttafel gerechten. Combineer knapperige komkommer met een zoete en pittige dressing, gemaakt van o.a. chilipeper en gember. Laat het voor de beste resultaten een nachtje staan.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Atjar ketimoen op tafel.

  1. Halveer de komkommer en verwijder de zaadjes. Laat de komkommer uitlekken in een vergiet en strooi er zout over.
  2. Maak de peper schoon en hak deze fijn. Maak de knoflook en gember fijn.
  3. Breng een pan met het sap, de kruiden en suiker aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes trekken.
  4. Laat de dressing afkoelen.
  5. Dep de komkommer droog en voeg de dressing toe. Laat de komkommer het liefst een nacht staan voor het lekkerste resultaat.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente