Pompoensoep met zachte geitenkaas en kruidige croutons

Pompoensoep met zachte geitenkaas en kruidige croutons

Smulweb imageSmulweb

Een koudere dag vraagt om een lekkere kom soep. Deze pompoensoep met zachte geitenkaas en kruidige croutons is perfect om op een terrasje te eten. Door de geitenkaas en de kruidige croutons werd het een echte smaaksensatie. De perfecte manier om te genieten van de herfst!

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pompoensoep met zachte geitenkaas en kruidige croutons op tafel.

  1. Meng in een kommetje 4 eetlepels olijfolie, de Provençaalse kruiden, een uitgeperst teentje knoflook en peper en zout naar smaak.
  2. Was de pompoen en snijd hem doormidden. Schillen is niet nodig maar verwijder wel de pitten en stugge draden. Snijd in grove stukken. Pel de ui en snijd in stukken.
  3. Fruit de ui in twee eetlepels olijfolie en voeg de pompoenstukken toe. Bak even aan en pers het tweede teentje knoflook erboven uit. Smoor nog een paar minuutjes en voeg dan de bouillon, laurier, kruidnagels, snufje nootmuskaat en wat peper toe.
  4. Laat het geheel 15 tot 20 minuten zachtjes koken, tot de pompoen zacht is.
  5. Bestrijk intussen de sneetjes brood aan beide zijden met het olie-kruidenmengsel en snijd in kleine blokjes. Bak de croutons in een droge koekenpan op matig vuur tot ze knapperig zijn.
  6. Verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels en pureer dan de soep tot een fijne massa. Voeg wat water of bouillon toe als de soep te dik of te dun is en breng op smaak met zout en peper.
  7. Schep in kommen en verkruimel de geitenkaas erboven. Leg in elke kom wat croutons en bestrooi met verse peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kaas Brood Croutons