Babi pangang de enige echte

Babi pangang de enige echte

Smulweb imageSmulweb

Met deze babi pangang waan je je in een restaurant! De babi pangang is ultiem krokant. Serveer de babi pangang met de zelfgemaakte zoetzure saus.

120 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Varkensnek

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Babi pangang de enige echte op tafel.

  1. Breng ruim water aan de kook en voeg alle ingrediënten toe. Laat het geheel zachtjes koken voor ongeveer 2 uur (het vlees mag nog net niet uit elkaar vallen).
  2. Laat het mengsel afkoelen gedurende 24 uur. Snijd vervolgens in plakken van ongeveer 1 centimeter dik.
  3. Frituur de plakken tot er een knapperig randje ontstaat. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld reuzel.
  4. Plet de plakken met de platte kant van een bijltje op een houten plank. Snij vervolgens in repen. Saus:
  5. Voeg +/- 1 liter water, een groot blikje tomatenpuree, een eetlepel suiker (meer voor een zoete saus), een eetlepel sambal, een theelepel zout en een scheut azijn toe aan een pan.
  6. Maak een roux van olie, boter en meel.
  7. Voeg het roux-mengsel toe aan de pan en breng aan de kook. Bind de saus met aardappelmeel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen