Chocolade kokostaart

Chocolade kokostaart

Smulweb imageSmulweb

Chocolade kokostaart om van te smullen. Smelt de boter met de chocolade tot een homogene massa ontstaat. Voeg rum en marmelade toe. Voeg kokos en kaneel bij de mix.

15 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Chocolade kokostaart op tafel.

  1. Schakel de oven in op 180 en vet een taartvorm van 22 cm in.
  2. Scheid de eieren. Smelt de boter met de chocolade en roer tot een homogene massa ontstaat. Voeg de rum en de marmelade toe.
  3. Klop de eigelen met de suiker een paar minuten met de mixer tot het mengsel lichtgeel is. Schep het chocolademengsel erbij, samen met de kaneel en de kokos.
  4. Klop de eiwitten heel stijf en leg het chocolademengsel erop. Spatel voorzichtig door elkaar.
  5. Doe het mengsel over in de vorm en bak 35 minuten in de oven.
  6. Haal de taart uit de oven en druppel evt. nog wat rum over de bovenkant.
  7. Bestrijk de taart met verwarmde abrikozenjam en strooi de rest van de kokos eroverheen.
  8. Laat afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Chocolade Chocolade maken