- 80 g Koriander
- 0.2 el Koriander
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Overheerlijke wortel-linzensoep op tafel.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de wortels in dunne plakjes en de bleekselderij in dunne boogjes. Snijd de spaanse peper inclusief pitjes fijn. Was de linzen in een zeef.
- Zorg dat de bouillon in een aparte pan alvast gemaakt wordt en warm is. Neem een grote soeppan!
- Verwarm daarin de olie en fruit de ui en bleekselderij zacht. Voeg daarna de wortel toe en fruit die kort mee (goed doorroeren). Voeg nu de komijn en koriander toe en blijf nog even goed roeren en fruiten (en geniet van de geur die nu vrij komt).
- Voeg nu de bouillon, de linzen en de laurierblaadjes toe en breng alles aan de kook. Af en toe roeren, daarna zo'n 25 minuten laten koken. Af en toe over de bodem roeren.
- Als het klaar is, de blaadjes verwijderen en dan... genieten!