Voorgerecht recepten
Zelf Voorgerecht gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Voorgerecht recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 200 g scharrelkip filet
- 185 g Witte asperges
- 2 Sinaasappel
- 200 g Mayonaise
- 15 g Sherry
- 1 el Gembersiroop
- 1 tl Kerriepoeder
- 2 el Slagroom
- 2 el Bieslook vers
- 1 bouillonblokje
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Kipcocktail (lekker voorgerecht) op tafel.
- Pocheer de kipfilet: Doe de kipfilet in een pan met water. Breng het water aan de kook en draai het vuur zodra het water kookt gelijk laag. Je mag af en toe een bubbeltje zien. Breng het water op smaak en voeg een bouillonblokje toe. Laat de kip 8-10 minuten zachtjes garen. Haal daarna de pan van het vuur, maar laat de kip er nog 10 minuten in liggen.
- Snijd de asperges in stukjes van ca. 2 cm.
- Schil de sinaasappels en verdeel ze in partjes, houd er 6 apart.
- Snijd de gepocheerde kip in kleine stukjes.
- Verdeel de stukjes kip, asperges en sinaasappelpartjes over 6 cocktailglazen.
- Maak van de overige ingrediënten een cocktailsaus en giet deze over de vulling. (Tip: gebruik de link voor het pocheren van de kipfilet in de beschrijving.)