Gekarameliseerde peren met vanille-ijs en chocoladesaus

Gekarameliseerde peren met vanille-ijs en chocoladesaus

Smulweb imageSmulweb

Een verrukkelijk toetje van gekarameliseerde peren met vanille-ijs en chocoladesaus. Peren gebakken in boter en suiker en afgemaakt met luchtige vanille-ijsbolletjes. Hier hoef je zonder twijfel een gaatje voor over te houden!

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Vanille-ijs

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Gekarameliseerde peren met vanille-ijs en chocoladesaus op tafel.

  1. Verhit de boter in een pan op een laag vuurtje. Roer de suiker erdoor en leg de stukken peer erop. Bak ze 4 minuten op middelhoog vuur. Keer ze dan om en schep het suikermengsel over de peren. Laat nog 5 minuten karameliseren.
  2. Verwarm 2 el water met de chocola, tot de chocola gesmolten is. Roer van het vuur af de slagroom erdoor.
  3. Verdeel de peren over 4 borden. Geef een bol vanille-ijs erbij. Serveer de saus apart.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Sauzen Peren