Kersenvlaai

Kersenvlaai

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke kersenvlaai is smaakvol en zacht. Maak de vulling met kersen, puddingpoeder, suiker en het sap van de kersen. Maak vervolgens het deeg en leg een ronde lap op de bodem van de springvorm. Voeg de vulling toe in de springvorm en leg de deegreepjes eroverheen als een rooster. Bak in 30-45 minuten tot het goudbruin is.

45 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kersenvlaai op tafel.

  1. Maak eerst de vulling. Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Bewaar er 250 ml van. Roer het puddingpoeder met de helft van de suiker en 3-4 el van het sap tot een glad papje. Kook de rest van het sap op in een pan. Zodra het kookt van het vuur nemen en het papje van de puddingpoeder erbij doen. Goed roeren met een garde en aan de kook brengen zodat het oplost. Haal het dan van het vuur af en voeg de kersen toe. Doe de rest van de suiker erbij en meng goed. Laat afkoelen in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Maak dan het deeg. Zeef bloem en bakpoeder op je werkplek. Maak er een kuiltje in en doe daar de suiker, vanillesuiker en zout in. Meng dit met een deel van het bloem tot een dikke massa. Voeg dan de klontjes boter toe en kneed alles tot een glad deeg (Je kan dit ook in de keukenmachine doen en dan verder zelf kneden). Als het aan je handen plakt even in de koelkast leggen. Rol dan iets meer dan 1/3 deel van het deeg uit tot een ronde lap die op de bodem van de springvorm past. Vet de springvorm in en leg de deeglap op de bodem. Druk bij de randen goed aan. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem. Maak van iets meer dan de helft van het overgebleven deeg een ronde lap en snijd hier reepjes uit die je straks eroverheen plakt. De rest van het deeg vorm je tot een dunne rol en dien leg je als een krans om de bodem heen. Druk deze met je vingers uit tot je een mooie rand krijgt van 2-3 cm hoog. Ook goed vastdrukken aan de bodem.
  4. Giet de vulling in de springvorm. Leg de deegreepjes er als een rooster op en maak vast aan de zijkant. Bestrijk de deegreepjes met ei of melk en zet de springvorm in de oven voor 30-45 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kersenvlaai