Vers gebakken eendenlever met vijgenconfijt en peertje

Vers gebakken eendenlever met vijgenconfijt en peertje

Smulweb imageSmulweb

Eendenlever zoals het hoort. Geserveerd met vijgenconfijt en gestoofde peertjes. Bak de plakjes levers kort in een kleefpan met dikke bodem. Lekker met stukjes brood.

10 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Eendenlever

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Vers gebakken eendenlever met vijgenconfijt en peertje op tafel.

  1. Stoof de peertjes volgens recept.
  2. Snijd met een scherp mes de lever in plakjes van max 2 cm dik en kruid ze met peper en zout.
  3. Verwarm een kleefpan met dikke bodem op hevig vuur zonder vetstof. Test de warmte uit door een druppel water te laten opvallen, die moet wegspetteren.
  4. Leg de plakjes lever in de pan en verminder het vuur naar halve kracht. Laat 1 minuut 20 sec bakken en draai voorzichtig om met een spatel. Bak opnieuw voor 1 minuut 20 sec.
  5. Haal de pan van het vuur en leg de lever even op een stukje keukenrol. Giet het vet uit de pan weg en doe een klein scheutje water bij de aanbaksels. Roer om en dien nu vlug op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Bakken