Gehaktspiesjes met kokosrijst en broccoli

Gehaktspiesjes met kokosrijst en broccoli

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke combinatie van gehaktspiesjes met kokosrijst en broccoli. Het gehakt is op smaak gebracht met knoflook, kerrie, nootmuskaat en meer. De spiesjes zijn bedekt met een krokante laag van sesam en broodkruim. De spiesjes zijn daarna gegrild en geserveerd met gebakken shi-take, broccoli en een shi-takesaus met Kikkoman en gembersiroop.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 el Aardappelzetmeel
  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gehaktspiesjes met kokosrijst en broccoli op tafel.

  1. Snij de paprika en ui in kleine blokjes. Bak de ui, currypasta en paprika in zonnebloemolie zacht lichtbruin. Voeg de pandanrijst toe en schep om. Giet de bouillon en de kokosrijst erbij en breng aan de kook. Laat de rijst op laag vermogen, afgedekt gaar worden.
  2. Maak het gehakt aan met een fijngehakt teentje knoflook, kerrie, nootmuskaat, broodkruim, zout en ei.
  3. Strooi broodkruim en sesam op een bord. Maak 8 balletjes van het gehakt en druk ze iets plat. Rijg twee gehaktballetjes aan ieder spiesje. Wentel ze door het broodkruim en sesamzaad.
  4. Verhit olie in een grillpan en bak hierin de gehaktspiesjes aan beide kanten bruin. Voeg hoedjes van de shi-take toe en bak nog even door.
  5. Roerbak ondertussen de broccoliroosjes met wat knoflook en currypasta en blus af met oestersaus en iets Kikkoman.
  6. Blus ook de pan met de spiesjes af met Kikkoman, gembersiroop en oestersaus. Maak een shi-takesaus van het geheel, afgebonden met iets aardappelzetmeel (eventueel iets verdunnen met water).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Groente Broccoli