- 0.5 el Aardappelzetmeel
- 300 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gehaktspiesjes met kokosrijst en broccoli op tafel.
- Snij de paprika en ui in kleine blokjes. Bak de ui, currypasta en paprika in zonnebloemolie zacht lichtbruin. Voeg de pandanrijst toe en schep om. Giet de bouillon en de kokosrijst erbij en breng aan de kook. Laat de rijst op laag vermogen, afgedekt gaar worden.
- Maak het gehakt aan met een fijngehakt teentje knoflook, kerrie, nootmuskaat, broodkruim, zout en ei.
- Strooi broodkruim en sesam op een bord. Maak 8 balletjes van het gehakt en druk ze iets plat. Rijg twee gehaktballetjes aan ieder spiesje. Wentel ze door het broodkruim en sesamzaad.
- Verhit olie in een grillpan en bak hierin de gehaktspiesjes aan beide kanten bruin. Voeg hoedjes van de shi-take toe en bak nog even door.
- Roerbak ondertussen de broccoliroosjes met wat knoflook en currypasta en blus af met oestersaus en iets Kikkoman.
- Blus ook de pan met de spiesjes af met Kikkoman, gembersiroop en oestersaus. Maak een shi-takesaus van het geheel, afgebonden met iets aardappelzetmeel (eventueel iets verdunnen met water).