Hazepeper met rode kool en aardappelpuree

Hazepeper met rode kool en aardappelpuree

Smulweb imageSmulweb

Hazepeper met rode kool en aardappelpuree zijn perfect voor een feestgerecht. Laat gympen in de kast, want met deze grandioze haasbeleving loop je op wolkjes. Geniet van de smaakvolle kruiden, specerijen en perfect gegaarde hazenbouten, geserveerd met romige aardappelpuree en rodekool.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Crème de cassis

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Hazepeper met rode kool en aardappelpuree op tafel.

  1. Verwarm voor de rodekool de boter in de kookpan en bak hierin de ui even aan. Roer de rode kool, appel, suiker, een beetje zout, kruiden en specerijen door. Blus het af met de wijn, crême de cassis, wijnazijn en een beetje water. Laat de kool ongeveer 1 1/2 uur garen op een zacht vuur. Laat ze dan uitlekken door een zeef en breng op smaak met wat zout en Hazepeper.
  2. Wrijf de bouten in met peper en zout. Verhit de boter in een grote braadpan en bak hierin de stukken haas aan alle kanten bruin. Voeg het spek toe en bak dit kort mee. Roer vervolgens de tomatenpuree erdoor, bak deze even mee en strooi er dan een beetje bloem overheen. Bak dit eveneens mee.
  3. Voeg op een laag vuur de voorverwarmde fond langzaam al roerend toe. Voeg vervolgens alle groentes, wijn en kruiden toe. Roer het geheel goed door en laat het vervolgens met de deksel op de pan 1 1/2 uur stoven. Haal het vlees van het bot en doe het terug in de pan. Breng het op smaak met peper en zout.
  4. Voor de aardappelpuree schil je de aardappelen, was je ze en snij je ze in niet te grote stukken. Kook de aardappelen in water met zout gaar in 20 minuten. Giet de aardappelen af en laat ze even op het vuur uitdampen. Stamp de aardappelen fijn. Plaats de puree terug op het (zacht) vuur en roer de boter en de melk erdoor totdat er een gladde massa ontstaat. Roer een voor een de eidooiers erdoorheen, totdat er een glanzende puree ontstaat. Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Rode kool