Gluhweingelei - leuk kerstcadeautje en lekker op brood

Gluhweingelei - leuk kerstcadeautje en lekker op brood

Smulweb imageSmulweb

Met deze Gluhweingelei maak je zelf in een handomdraai een lekker en zelfgemaakt kerstcadeautje. Heerlijk op brood en gemakkelijk te maken zoals omschreven in dit recept. Perfect om met de familie van te genieten tijdens de kerstdagen.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gluhweingelei - leuk kerstcadeautje en lekker op brood op tafel.

  1. Breng sinaasappelsap, rum en glühwein samen met kaneelstokjes, kruidnagels en steranijs in een pan aan de kook. Laat het geheel gedurende 20 minuten zachtjes borrelen.
  2. Zeef de glühwein.
  3. Weeg het vocht en voeg de helft van het gewicht aan geleisuiker toe. Als het vocht bijvoorbeeld 800 gram is, voeg dan 400 gram geleisuiker 2:1 toe.
  4. Breng het mengsel aan de kook en voeg de geleisuiker toe.
  5. Laat het geheel koken totdat een druppel van de gelei stolt op een koude ondergrond, bijvoorbeeld een koud schoteltje.
  6. Vul de potten met de gelei, sluit ze af en zet ze gedurende 10 minuten op hun kop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood