Bayerisches kraut of wittekool zoetzuur met spekjes

Bayerisches kraut of wittekool zoetzuur met spekjes

Smulweb imageSmulweb

Deze Bayerisches kraut of wittekool met spekjes is een heerlijke combinatie van zoet en zuur. Met azijn, suiker, spekreepjes en smaakvolle bouillon.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Bayerisches kraut of wittekool zoetzuur met spekjes op tafel.

  1. Was de kool en snijd deze in smalle reepjes.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  3. Verhit de olie in een grote pan. Bak hierin de spekreepjes lichtbruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak deze mee tot glazig.
  4. Voeg de witte kool toe. Bak even mee onder voortdurend roeren.
  5. Voeg de azijn en de suiker toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Voeg hierna 1 dl water en de verkruimelde bouillontablet toe. Weer goed doorroeren. Breng aan de kook.
  7. Laat de kool op een lage warmtebron, zonder deksel, in circa 15-20 minuten gaar worden. Af en toe roeren.
  8. De kool moet nog beetgaar blijven.
  9. Je kunt de kool eventueel binden met wat maizena als er nog vocht over is.
  10. Laat de kool dan meestal uitlekken in een vergiet.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees