Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Bayerisches kraut of wittekool zoetzuur met spekjes op tafel.
- Was de kool en snijd deze in smalle reepjes.
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Verhit de olie in een grote pan. Bak hierin de spekreepjes lichtbruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak deze mee tot glazig.
- Voeg de witte kool toe. Bak even mee onder voortdurend roeren.
- Voeg de azijn en de suiker toe en roer alles goed door elkaar.
- Voeg hierna 1 dl water en de verkruimelde bouillontablet toe. Weer goed doorroeren. Breng aan de kook.
- Laat de kool op een lage warmtebron, zonder deksel, in circa 15-20 minuten gaar worden. Af en toe roeren.
- De kool moet nog beetgaar blijven.
- Je kunt de kool eventueel binden met wat maizena als er nog vocht over is.
- Laat de kool dan meestal uitlekken in een vergiet.