Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Pikante goulashsoep maaltijdsoep ook voor de slowcooker op tafel.
- Pel en snipper de uien en de knoflook.
- Schil de winterpenen en de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.
- Snij de gepelde tomaten in stukjes, verwijder eventuele velletjes en kroontjes. (Vocht niet weggooien!)
- Laat de geroosterde paprika's uitlekken. Verwijder de pitjes en zwarte stukjes. Snij de paprika's in stukjes of reepjes.
- Verhit de olie en bak hierin het vlees op hoog vuur rondom bruin.
- Voeg de ui- en knoflook-snippers toe en bak even mee.
- Voeg aardappelen, winterpeen en tomatenpuree toe en roer goed door.
- Voeg de gepelde tomaten, het tomatenvocht en de geroosterde paprika's toe.
- Doe er circa 3/4 liter water en de bouillontabletten bij.
- Roer alles goed door en breng aan de kook.
- Laat de soep circa 1 1/2 - 2 uur zachtjes koken tot het vlees gaar is.
- Breng de soep op smaak met zout, peper, paprikapoeder en cayennepeper.
- Zet de soep circa 6 uur op low voor extra smaak (optioneel).